Erasmus 

Örömmel osztjuk meg az első ACTI személyes laborunk kiemelkedő eseményeit, melyet Zágrábban, a Linigra intézményében rendeztünk meg! Május 13-16. között minden nemzetközi partnerünk összegyűlt egy intenzív workshopra. A fő megbeszélések május 14-15-én zajlottak, ahol a mozgás integrálására koncentráltunk a tanulásban, órákat figyeltünk meg, és idővonalakat állítottunk fel a projekt céljainak eléréséhez. Ez az esemény fantasztikus lehetőség volt arra, hogy bemutassuk gyönyörű városunkat, és betekintést nyújtsunk intézményünk oktatási innovációiba. Minden partner most 8 különböző mozgásalapú tanulási forgatókönyvet fog tesztelni az osztálytermeikben, és visszajelzéseket osztanak meg, hogy közösen finomíthassuk megközelítésünket. Kövessétek figyelemmel a további frissítéseket, ahogy folytatjuk a tanulási élmények innovációját és fejlesztését együtt!

ACTI projekt legfrissebb hírei

Egy hónappal a kezdő találkozó után íme a legfrissebb hírek a mozgásalapú tanulással kapcsolatban.

Megemlítettük a digitális eszközök fontosságát a projektben, mint ahogy terveztük a májusi személyes találkozót Zágrábban, beszéltünk néhány lehetséges tanórai mozgásalapú foglalkozásról és ötleteket adtunk a partnerek számára.

Minden partner tesztelni fog 8 forgatókönyvet az osztálytermekben, visszajelzést készít a tapasztalatokról és megosztja minden projekt partnerrel.

A cél, hogy megtaláljuk a tanítás legjobb módját. A következő lépés, hogy gondolkodjunk ennek a különleges leckének a témájáról. Hamarosan ismét találkozunk!

ACTI Project Update

1 month after ACTI's kick off, here we are to update you about our project of Movement-Based Learning.
The importance of digitals tools in this project has been mentioned, as well as the planning for the may mobility, and some scenarios about the Movement-Based Learning to give ideas to each partner. ‍Each partner will test 8 scenarios in their classrooms, prepare a feedback & then share this with all partners of the project. The objective is to find the best way to teach. The following step is to think about the subject of this special lesson, see you soon for the update!  

Az ACTI első kezdő találkozója

2024. február 29-én megtartottuk az ACTI-ACT kezdeményezés első indító találkozóját.
Az ACTI egy projekt Horvátországban, Csehországban, Magyarországon és Spanyolországban. Ez a projekt a mozgásalapú tanulásra helyezi a hangsúlyt, hogy fejlessze a tanulási folyamatot, ösztönözze a pozitív hozzáállást és figyeljen a különböző tanulási stílusokra. Utunk 18 hónapig fog tartani – alig várjuk, hogy elkészítsük ezek az órai anyagokat és megosszuk mindenkivel a digitális tanítási forgatókönyveket.

A résztvevő iskolák diákjai minden országban minimum 20 oktatási tananyagból legalább 8 interaktív digitális tanítási forgatókönyvet tesztelnek angol nyelven, kombinálva a fizikai tevékenységeket és a mozgás alapú tanulást.

First Kick Off Meeting for ACTI

On the 29th February 2024, we have had our first kick off meeting for ACTI- ACT Initiative.

ACTI is a project among high schools in Croatia, the Czech Republic, Hungary and Spain. This project emphasizes movement based learning to increase learning, encourage positivity and attend to diverse learning styles.

Our journey will last 18 months together – we are looking forward to creating accessible and openly shared digital teaching scenarios.

The students in participating schools in each country will pilot at least 8 interactive digital teaching scenarios, each from the scripted 20 in the common English project language, combining physical activities and movement-based learning.